Accumachines

Geen uitlaatgassen, quasi geruisloos en volledig mobiel. Accumachines bieden u als professionele groenverzorger talloze voordelen en gebruiksmogelijkheden.


Tuinmachines worden alsmaar veiliger, efficiënter en gebruiksvriendelijker. Sinds de introductie van batterij-aangedreven machines, de zogenaamde accumachines, gaat die evolutie razendsnel. Iedereen kan tegenwoordig in de tuin werken, zonder moe te worden en de buren te storen. Met zijn krachtige, lichte en eenvoudig hanteerbare machines is STIHL één van de koplopers in dit domein. We hebben zelfs een verzamelnaam voor al die voordelen: Accu Power. Made by STIHL.

Vriendelijk gereedschap
Ze zijn stil, licht, krachtig en eenvoudig te bedienen. Werken met een accumachine is bijzonder aangenaam. Bovendien past een STIHL accu in alle STIHL machines van hetzelfde AccuSysteem, zelfs in de accu grasmaaiers van VIKING. Over de vele voordelen van werken met een machine op accu kunnen we nog wel even doorgaan. Denk maar aan de omgeving, het milieu en de arbeidsomstandigheden. Een batterij veroorzaakt geen schadelijke uitlaatgassen en produceert een pak minder geluid dan een motor. Batterij-aangedreven  toestellen zijn doorgaans compacte machines. Ze wegen tot 40% minder dan benzinemachines en veroorzaken opvallend minder trillingen. Ook op ergonomisch vlak is er dus heel wat voordeel te halen uit accumachines. Ten slotte is het ook er onderhoudsvriendelijk materiaal. Vuile bougies vervangen of stinkende brandstof bijvullen is verleden tijd. Zodra de accu opgeladen is, kunt u onmiddellijk aan de slag.

Lithium-ion (Li-ion)
Een accu is een batterij die uit meerdere oplaadbare elementen bestaat. Tijdens het opladen wordt de accu gevoed met elektrische stroom. De energieaanvoer zet een chemisch proces in gang. Om de accu te ontladen, moet hij op een machine (stroomverbruiker) aangesloten zijn. Bij de ontlading verloopt het chemische proces in omgekeerde richting en de opgeslagen energie wordt opnieuw in de vorm van elektrische stroom vrijgegeven. Tegenwoordig telt vooral een lange looptijd en een lange levensduur bij het beoordelen van accu's. Steeds nieuwe technologieën verbeteren de kracht en de levensduur van batterijen aanzienlijk. STIHL kiest bewust voor de compacte Li-ion-accu's, omwille van de betere prestaties en het ontbreken van een geheugeneffect.

Accu Power
Ontspannen werken met respect voor de omgeving en als het werk gedaan is,  hebt u nog energie over. Het verassend lage gewicht, de gebruiksvriendelijke bediening en het maximaal verminderde trillingsniveau maken van een STIHL accumachine het ideale gereedschap voor de tuinliefhebber. Het compacte toestel volgt probleemloos de kleinste bewegingen van uw hand. Kracht en eenvoud, dat is Accu Power! Made by STIHL.


Stihl

Terug naar overzicht